Autor: Juuli Laanemets • 29. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vilu: audiitorfirmad sisenevad jõuliselt õigusturule

Audiitorbüroo  PwC  juhatuse liige Ago Vilu hindab tagant järele õigeks otsuse, millega loodi advokaadibüroo.

„Tol hetkel poolteist aastat tagasi oli see kindlasti riskantne otsus, ei teadnud ju kas kliendid aktsepteerivad meid õigusnõustamises, olime neid ju seni nõustanud maksuküsimustes. Meie õnneks on need kahtlused täiesti asjatuteks osutunud. Ettevõte käivitus hoogsamalt, kui kõige julgemates prognoosides arvata võisime,“ ütles Vilu.

Vilu sõnul töötab Legalis 9 inimest. „Neist mõned töötavad ka maksunõustamise osakonnas meie juures. Osad kliendid on huvitatud, et maksunõustaja töötaks koos advokaadiga välja parimad lahendused.“

Vilu ütles PwC Legali käibe suurust kommenteerides, et õigusbüroo on täiest eraldiseisev ettevõte ning nad ei mõõda palju advokaadibüroo käibe protsent on nende käibest.

Advokaadibüroodel kliente jätkubAdvokaadibüroo PricewaterhouseCoopers Legal OÜ asutaja ja juhatuse liige Karl Juhan Paadam ei soostunud ütlema esimese pooleteise aasta käibe suurust. Küll aga kommenteeris Paadam Deloitte Legali loomist, et finants- ja konsultatsiooni tegevus suundubki õigusnõustamise valdkonda. „ See ärikontseptsioon on sobinud väga meie klientidele, tõenäoliselt sobib see Deloittele . Kui meie advokaadibüroona alustasime ei olnud meil ühtegi klienti aga juba esimese aasta jooksul nõustasime me umbkaudu kaheksakümmend klienti,“ sõnas Paadam.

Paadam sõnul alustasid nad kolme inimesega tööd ja planeerisid juurde palgata esimesel aastal veel kolm inimest.“ Kasv on olnud sellest kiirem, hetkel otsime juurde veel inimesi.“

Soraineni advokaadibüroo partner Kaido Loor kommenteeris uudist, et nõuded auditi järgi vähenevad. „Näen, et  5-6 aasta pärast töömahud võivad selles valdkonnas tublist väheneda. Välistada, ei saa, et paljud audiitorteenuse pakkujad lahkuvad turult. Nii tundub loogilisena, et otsitakse uusi võimalusi püsimiseks. Loori sõnul ei karda nad oma töötajate lahkumist audiitorettevõtte juurde. „Oleme osanud ikka kinni hoida oma häid töötajaid,“ ütles Loor.

Advokaadibüroo Lextal vandeadvokaat Alar Urm usub, et audiitorfirmade sisenemine õigusnõustamise turule näitab korporatiivsuse tugevnemist ja audiitorbüroos saavad kasutada ära oma senist kliendibaasi. „Kui nüüd mõelda, et ka see õigusbüroo omas varasemat, oma kliendibaasi, siis tulemus võib olla üsna hea,“ ütles Urm. „Eks tööd turul on ju ikka sama palju, olenemata büroode arvust.“

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700