Autor: Juuli Laanemets • 25. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinlastel varsti tasuta ka linnarongides sõitmine 

Tallinna linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule otsuse eelnõu, et võimaldada tallinlastel ka elektrirongiga linna piires tasuta sõita.

Eelnõu kohaselt sõlmitakse piletihindade hüvitamise leping tähtajaga kuni 31. detsember 2014. Lepingu kogumaksumus on 375 000 eurot. Plaani kohaselt hakkaks leping kehtima juba oktoobrikuu keskpaiku.

„Selleks plaanime sõlmida Elektriraudtee AS-iga vastavasisulise lepingu,“ selgitas abilinnapea Taavi Aas. „Ühtlasi võtab Tallinn sellega endale varalised kohustused kompenseerida linnaeelarvest Elektriraudtee AS-ile tallinlaste tasuta sõidust saamata jääv tulu.“

Lepingu eesmärgiks võimaldada rahvastikuregistrijärgsetel tallinlastel elektriraudtee esimeses tsoonis ehk Tallinna linnas tasuta sõit, mis kahtlemata tõstab elektrirongide kasutatavust ja samas vähendab mitmete ühistranspordiliinide koormust,“ ütles abilinnapea Taavi Aas.

Aas tõdes, et Tallinlastele antud ühistranspordi tasuta kasutamise õigus pani paljud seni rongi eelistanud inimesed busse, trolle ja tramme kasutama.

„Oleme seadnud eesmärgiks Tallinna ühistranspordivõrk ja reisirongid paremini integreerida, et anda sõitjatele suurem valikuvõimalus ja ühissõidukite koormust ühtlustada,“ selgitas Aas. „Kahtlemata on selleks tarvis kehtestada tallinlastele ka elektrirongis tasuta sõidu õigus.“

Sõidusoodustust tõendatakse elektrirongis klienditeenindajale esitatava isikustatud Ühiskaardiga, mis kehtib koos Eesti Vabariigis väljastatud isikut tõendava dokumendiga.

Elektriraudtee AS-ile tallinlaste tasuta sõitude hüvitamine toimub aruannete alusel vastavalt tegelikult sooritatud sõitudele.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700