Autor: Juuli Laanemets • 17. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muuseumiööl Eesti Pangas tervitab külalisi panga president

18. mail kell 19 tervitab Eesti Panga president Ardo Hansson üle-eestilise muuseumiöö raames „Öös on inimesi“ keskpanga muuseumi külalisi ja juhatab sisse keskpanga tegevusi tutvustava programmi.

Muuseumiöö raames räägivad Eesti Panga osakonnajuhatajad, millised on ühe keskpanga ülesanded ja kuidas euroala keskpangad üheskoos toimetavad; mida teeb Eesti Pank, et sularaha oleks inimestele kättesaadav ja mida tähele panna uute 5-euroste pangatähtede puhul; kuidas Eesti Pank reserve haldab ning millised muutused toimuvad maksetes juba uue aasta alguses.

Muuseumi eriprogramm algab aga juba päeval kell 13, mil toimub loeng „Eesti Panga esimene kümnend (1919-1929) – algusaegade kasvuraskused ja rõõmud“, kus saab ülevaate, kuidas käivitati keskpanga tegevus, moodustati juhtorganid, harukontorite võrgustik ja töötajaskond. Avatud on näitus Eesti Panga presidentidest aastatel 1919–1940 ja näitame ajaloolisi fotosid.

Muuseumiöö vältel saavad nii suured kui ka väiksed külalised oma teadmisi proovile panna viktoriinides ja otsimismängus. Kõikidele küsimustele õigesti vastanutele on auhinnad. Lapsed saavad lisaks osaleda raharetke mängus ja oma osavust proovile panna rahapuslesid kokku pannes.

Muuseumiööl esitletakse Eesti Panga muuseumis raha-teemalisi koomikseid, mille joonistasid õpilased üle Eesti möödunud aasta lõpus toimunud koomiksikonkursi „Mina ja raha“ raames. Avatud on muuseumi pood.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700