Autor: Juuli Laanemets • 2. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2013 pakub tasuta õigusabi SA Õigusteenuste büroo

SA Õigusteenuste büroo võitis Justiitsministeeriumi korraldatud konkursi tasuta õigusnõustamise pakkumiseks. Tasuta õigusnõu saab silmast-silma nõustamise käigus Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Rakveres ning internetis veebilehel.

Justiitsminister Hanno Pevkuri sõnul on tasuta õigusnõu osutamine inimestele äärmiselt oluline ja aitab paremini tagada inimeste põhiõiguste kaitset. „Teenuse maht ning selleks eraldatavad summad on viimaste aastatega oluliselt kasvanud. Kui 2011. aastal saime õigusnõustamisele panustada ca 29 000 eurot ja 2012. aastal 85 000 eurot, siis 2013. aastaks on nõustamisele mõeldud summa kasvanud 110 000 euroni. Vajadust tasuta õigusnõustamise järele näitab ka üha suurenev õigusnõu saajate hulk, mis eelmisel aastal kasvas 3045 inimeseni ning enim vajati nõustamist perekonnaõiguse valdkonnas, millele järgnesid võlaõiguse ja tööõiguse teemad,“ iseloomustas Pevkur teenuse vajadust.

Sel aastal pakub tasuta õigusnõustamist Õigusteenuste büroo Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Rakveres ning haldab ka www.juristaitab.ee veebilehte, mille kaudu on võimalik oma probleemile lahendus leida interneti kaudu, küsides küsimusi juristilt, või leides abi juba vastatud küsimuste seast. Samuti sisaldab veebileht hulgaliselt juhendeid ja materjale erinevate õiguslike probleemide lahendamiseks.

Erivajadustega inimestele, kelle ligipääs tavapärastele õigusteenustele on raskendatud, pakutakse tasuta õigusnõu nende tugikeskustes. Sellist õigusnõustamist pakuvad MTÜ Eesti Kurtide Liit koos Eesti Puuetega Inimeste Kojaga, kes lisaks Tallinnale pakub otsekohtumistel nõustamist ka Tartu, Pärnu, Jõhvi, Rakvere ja Narva keskustes.

Sarnaselt eelmise aastaga pakub MTÜ Eesti Kutsehaigete Liit töökohustuste täitmisel püsivaid tervisekahjustusi saanud inimesele grupi- ja individuaalset nõustamist maakondlikes keskustes ning korraldab nõustamis- ja koolituspäevi maakondlikes kutsehaigete ühendustes.

Täpsem informatsioon õigusnõustamise kohta on kättesaadav SIIT

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700