22. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastuvõtukulude maksustamine kliendiüritustel

Ettevõtted küsivad tihti, kas ja kuidas maksustada kulusid, mis tekivad kliendiürituste korraldamisel, kirjutab maksukonsultant Aule Kindsigo ajakirjas Raamatupidamise Praktik.

Näiteks küsitakse, millised kulud võib kanda ettevõtluse kuludeks ilma maksukohustuseta, millised on esinduskulud ja millises osas tekib erisoodustus. Tulumaksuseaduses reguleerib seda valdkonda § 49 lg 4, mille kohaselt võib residendist juriidiline isik (v.a tulumaksusoodustuse nimekirjas olev mittetulundusühing ja sihtasutus, kellele on kehtestatud laiem maksuvabastus) teha maksuvabalt vastuvõtukulusid 32 euro eest kalendrikuus, lisaks sellele teha 2% ulatuses samal kalendrikuul väljamakseid isikustatud sotsiaalmaksuga maksustatud väljamaksete summast ehk üldjuhul 2% kuu palgafondist.

Nii 32 euro kui 2% arvestus aasta algusest kasvab: kui igal kuul vastuvõtukulusid ei tehta, kantakse kasutamata soodustus järgnevatele kuudele. See toimib ka vastupidi: kui mõnel kuul tehakse vastuvõtukulusid rohkem kui maksuvaba piirmäär võimaldab, tuleb ületavalt osalt tasuda tulumaks 21/79, kuid järgnevatel kuudel saab teha ümberarvestuse ja enam tasutud tulumaksu riigilt tagasi küsida.

Loe edasi Raamatupidamise Praktikust, kuidas toimub söögi ja joogi maksustamine; kui osalevad ka oma töötajad, siis millises ulatuses tekib vastuvõtukulu, kas alati kehtib mingis osas erisoodustus või on ka erisusi; mida peab veel teadma kliendiürituste maksustamisega seotud teemal. Tellijad saavad ajakirja lugeda ka veebis: http://rp.aripaev.ee

Autor: Kaire Uusen, Juuli Laanemets

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700