Juuli Laanemets • 18. märts 2013
Jaga lugu:

Joobes juhtimise arv tõusnud

Justiitsministeeriumi koostatud kuritegevuse baromeetri andmed näitavad, et kuritegude üldarv püsib 2012. aasta tasemel. Esimese kahe kuuga registreeriti kokku 6183 kuritegu, mida on 71 võrra rohkem (+1%), kui aasta tagasi samal ajal.

Justiitsminister Hanno Pevkuri sõnul näitab kahe kuu statistika, et varavastaseid kuritegusid pandi eelmise aastaga võrreldes toime vähem, küll on aga kahjuks tõusnud tuntavalt joobes juhtimise kuritegude arv. "Kõikumised esimeste kuude kuritegude registreerimise statistikas on suured ning need hakkavad iga järgneva kuuga järjest rohkem stabiliseeruma, mistõttu parema pildi suundumustest saab paari kuu möödudes. Küll paistab selgelt probleemse näitajana silma joobes juhtimiste arvu jätkuv kasv, nende kuritegude registreerimine ületab selgelt nelja varasema aasta näitajad," lausus minister.

Jaanuari ja veebruari jooksul langes kuritegude üldarv 76 kuriteoliigi puhul ja kasvas 66 puhul. Arvuliselt tõusis enim kelmuste ja joobes juhtimise kuritegude arv, viimaseid registreeriti kahe kuuga 542 juhtumit, mis on 80 juhtumi võrra rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Suurima langusega on endiselt varavastased kuriteod, millest varguste arv on vähenenud 156 juhtumi võrra. Nii poevargusi kui ka autode vargusi registreeriti varasemast vähem. Mõnevõrra on kasvanud sõidukitest ja eluruumidest toime pandud varguste arv. Tapmisi registreeriti kahe kuuga 11, mis on ühe võrra vähem, kui eelmisel aastal.

2013. aasta jaanuaris ja veebruaris registreeritud kuritegevuse ülevaatega saab tutvuda aadressil http://www.just.ee/baromeeter.

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt