Autor: Juuli Laanemets • 23. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siseministeeriumi plaanitav turismiseaduse muudatus tekitab tugevat vastuseisu

Riigikogu Eesti turismi ja kohaliku toidu toetusrühm ei poolda siseministeeriumi  kavandatavat turismiseaduse muudatust, mis paneks majutusettevõtetele kohustuse registreerida oma külastajate andmed politsei hallatavas digitaalses andmekogus.

Toetusrühm arutas oma koosolekul Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ning Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu pöördumist siseministeeriumi poole, kus väljendatakse muret seoses turismiseaduse muutmise plaaniga, mis paneb majutusettevõtetele kohustuse hakata oma külalisi registreerima ka politsei andmebaasis. Kuna pöördumine adresseeriti ka turismi ja kohaliku toidu toetusrühmale, pidas rühma esimees Imre Sooäär vajalikuks käsitleda antud küsimust ka toetusrühma koosolekul. Pöördumise kohaselt seatakse kavandatavate turismiseaduse muudatustega majutusettevõtetele osaliselt riigi funktsioonid, suurendatakse majutusettevõtete kulusid külastajate registreerimisel ning pikendatakse registreerimisele kuluvat aega ning riivatakse majutusasutuste külastajate põhiõigusi, sh õigust eraelu puutumatusele, samuti ei kaasne muudatustega eelnõu seletuskirjas välja toodud peamist mõju – riigi turvalisuse suurenemist, mistõttu jääb eesmärk selgusetuks.

Toetusrühma liige Aivar Sõerd ütles, et taolisele plaanile tuleb avaldada tõsist vastuseisu, see peletab turiste ja lisab bürokraatiat. Eesti turismi ja kohaliku toidu toetusrühma liikmed taunisid turismiseaduse vastavat muudatust üheselt, nõustudes Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu väidetega.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700