Autor: Juuli Laanemets • 28. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sotsiaalsed ettevõtted saavad jälle taotleda 3000-eurost stipendiumit

Alanud on Olympic-Online’i poolt Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustikuga koostöös välja antava “Tegusa Eesti” stipendiumi kolmas taotlusvoor, mis ootab kandideerima Eestis tegutsevaid ühiskondlikke hüvesid pakkuvaid ettevõtteid.

“Tegusa Eesti” stipendiumi saaja valib välja Olympic-Online esindajatest koosnev žürii ning peamisteks valikukriteeriumideks on organisatsiooni senised saavutused, edumeelsus ning elujõulisus. Stipendiumi suurus on 3000 eurot ning kandideerimisperiood algab 1. detsembril ja kestab kuni 15. detsembrini. Stipendiumi võitja kuulutatakse välja jaanuari alguses. Stipendiumi asutati koostöös Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustikuga 2012. aasta suvel, eesmärgiga panustada Eesti ühiskonna arengusse ning toetada uut tüüpi majandusmudelit – sotsiaalset ettevõtlust.

 “Eduka Eesti ettevõttena soovime panustada Eesti ühiskonna arengusse toetades just sellist ettevõtlust, mis ettevõtlustulu teenimise kõrval seadnud enda tegevuse põhieesmärgiks ühiskonnale ja inimestele kasulike hüvede loomine,” ütles Olympic-Online kasiinooperatsioonide juht Priit Pajumaa. Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Jaan Aps tõstis esile stipendiumi lihtsust ja paindlikkust: „Igas kvartalis saab üks sotsiaalne ettevõte peale mitte-bürokraatliku hindamise läbimist võimaluse oma väga olulise arenguhüppe rahastamiseks. Taoline toetus on maailmamuutjatele väga suure ja praktilise väärtusega. Kasu saavad ka need ettevõtted, kes välja valituks ei osutu. Nimelt annab žürii põhjalikku tagasisidet nende tegevuse ja selle kommunikatsiooni parandamise võimaluste osas“. Eelmise taotlusvooru stipendiumi pälvis Põlvamaal waldorfpedagoogilist lasteaeda ja põhikooli opereeriv MTÜ Rosma Haridusselts, mis suunab saadud toetuse 10 uute lasteaia loomisesse. “Igal aastal kolib paar perekonda mujalt Eestist meie kanti elama just selleks, et tuua oma laps Rosma lasteaeda või kooli. Tänu stipendiumile saame hoogustada veelgi kohalikku arengut ning muuta waldorfpedagoogiline alusharidus Kagu-Eestis kättesaadavamaks enamate perede lastele,” lausus MTÜ Rosma Haridusseltsi juhatuse esimees Tiina Länkur. Esimene “Tegusa Eesti” stipendium kuulutati välja 2012. aasta suvel ja selle pälvis mittetulundusühing Tagurpidi Lavka, mis toob maalt väiketalunike poolt kasvatatud kauba linna. Ettevõtte tegevus annab iganädalaselt sissetulekut ligikaudu 35 taluperele ja väiketootjale ning aitab katta umbes 100 linnapere laua. Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik on Eestis tegutsevate sotsiaalsete ettevõtete tugistruktuur, mille eesmärgiks on sotsiaalsete ettevõtete arvu, suutlikkuse ja mõju suurendamine Eestis, sotsiaalse ettevõtluse kui tegevusvaldkonna väärtustamine ühiskonnas ning soodsa keskkonna loomine alustavatele ja tegutsevatele sotsiaalsetele ettevõtetele.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700