Autor: Juuli Laanemets • 31. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva tollipunktis hakkab kehtima koridoride süsteem

Alates 12. novembrist hakkab Narva tollipunktis Eestisse sisenevatele sõidukitele ja jalakäijatele kehtima rohelise ning punase koridori süsteem, mis muudab piiriületuse kiiremaks ja mugavamaks.

Piiriületajad peavad edaspidi Eestisse sisenedes enne tollikontrolli valima, kas soovivad kauba deklareerida ja suunduma vastavalt sellele punase või rohelise koridori alale. Mööda rohelist koridori võivad piiri ületada need reisijad, kellel ei ole midagi deklareerida ja kellel on kaasas lubatud koguses Eestisse toodavat kaupa. Punane koridor tuleb valida neil, kes peavad kaupa deklareerima ja toodavalt kaubalt tasuma impordimakse.

Narva tollipunkti juhataja Voldemar Linno sõnul on koridoride süsteemi rakendamise eesmärgiks lihtsustada ja kiirendada piiriületust reisijatele, kellel puudub deklareerimist vajav kaup. „Selle asemel, et kõik piiriületajad ühes järjekorras ootaksid, saavad edaspidi need, kel midagi deklareerida pole, suunduda otse rohelisse koridori. See muudab piiriületuse kiiremaks ning eeldatavalt lühenevad piirijärjekorrad Eestisse siseneval suunal uue süsteemi tulemusel veelgi,“ ütles Linno.

Rohelise koridori valikuga väidab inimene oma käitumisega, et tal ei ole deklareeritavat kaupa ning seal kontrollivad tolliametnikud jalakäijaid ja sõidukeid vaid riskianalüüsi alusel ja kahtluse korral. Kui tollitöötajad tuvastatavad rikkumise rohelises koridoris, siis võib füüsilist isikut karistada rahatrahviga kuni 300 trahviühikut ehk kuni 1200 eurot.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700