Autor: Juuli Laanemets • 16. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Karm audit

Riigikontrolli auditi lekkimine lõi Tallinna Sadama kihisema kui herilaspesa: sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand soovis ise Äripäeva ajakirjanikuga kohtuda, et saaks selgitusi anda.

Kuidas Tallinna Sadama nõukogu riigikontrolli auditit nüüd käsitlenud on?

Meile dokument tuli ametlikult majja esmaspäeva õhtul pool viis. Järgmisel päeval oli nõukogu kokku kutsutud hoopis teisel, jäämurdjate teemal. Seal andsime konkreetselt sellest aktist kiire ülevaate, mida tegid meie poolt tellitud advokaadid. See oli esmane ülevaade. Nad on olnud kogu aeg protsessidega kursis, riigikontroll on siin tükk aega toimetanud ja auditit läbi viinud. See ei tulnud nende jaoks nagu välk selgest taevast. Võib-olla need järeldused olid ühtpidi üllatavad, et asi lõpuks sedapidi kujunes.

Kui ikkagi selgub, et see lisaraha pole makstud seaduslikel alustel, tähendab see seda, et peaksite Tallinna Sadama esimehe kohalt lahkuma?

Mina leian, et kui sellise seisukoha juurde jäädakse, tuleks materjalid esitada õiguskaitseorganitele. Sellisel juhul on tegu kelmusega, kantimisega, mingisuguse sellise asjaga. Minule pole keegi suutnud siiani öelda, mismoodi see asi täpselt praegu edasi läheb.

Kuhu see raha (2,4 miljonit eurot - toim) siis liikunud on, kas ettevõttesse KMG?

Nad (riigikontroll - toim) lihtsalt väidavad, et see on alusetult makstud. Meie väidame, et see pole alusetult makstud. Nagu ma rääkisin, meil on konkreetsete aktide alustel kontrollitud selle lepingu suurendamine. Me ei ole seda teinud lihtsalt siin laua taga istudes, et tõstame selle summa sinna lepingule otsa.

See on ikka päris karm, kui miljonid on kadunud ning selline hinnang riigikontrolli auditis ilmub.

Väga karm jah… väga karm.

See oli alles möödunud aastal, kui teid sooviti juhatuse esimehe kohalt kangutada. On see nüüd uus katse?

Ma täna ei tahaks küll seda sellisel kuju uskuda, sest riigikontroll on teinud oma tööd. Teinud akti, meie inimestel nendega on olnud väga konstruktiivne koostöö.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700