Autor: Juuli Laanemets • 20. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas ja kuidas vormistada juhatuse liikmele autohüvitist?

Korteriühistu juhatuse liige keeldub töötasust, samas on vajalik siiski kasutada oma autot ühistu asjaajamiseks, telefoni kõned ja lisaks veel oma aeg, liikmetega suhtlemisel jne. Kas on lubatud korteriühistu juhatuse liikmele üldkoosoleku otsusega maksta aastaringselt iga kuu isikliku sõiduauto kompensatsiooni 64.-€ kuus? Ilma, et peaks sel teemal juhatus iga kuu tegema selleks otsuse ja koosoleku kokku kutsuma ühe küsimuse kirja panemiseks.

Vastab Õigusbüroo VK & Partnerid jurist Kuldar Kirt

Üldkoosoleku otsusega on lubatud maksta aastaringselt igakuist hüvitist tehtud sõitude eest summas 64 eurot. Siinjuures tuleb arvestada, et vastavalt Vabariigi Valitsuse 29.07.2006 määrusele nr 164 „Teenistus-, töö- või ametiülesannete täitmisel isikliku sõiduauto kasutamise kohta arvestuse pidamise ja hüvitise maksmise kord“ paragrahvi 6 kohaselt, kui hüvitise kasutamise arvestus puudub osaliselt või täielikult, ei maksustata hüvitist 64 euro ulatuses kalendrikuus tehtud sõitude eest ühe hüvitist saava füüsilise isiku ja ühe sõiduauto kohta sõltumata sellest, mitme tööandja juures üks füüsiline isik teenistus-, töö- või ametiülesandeid täidab või mitme tööandja juures ühte sõiduautot kasutatakse.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700