Autor: Lemmi Kann • 6. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas tasustatakse töölähetust puhkepäeval

Kuidas tasustatakse töötamist puhkepäevadel, selgitab Äripäeva käsiraamatute foorumis advokaadibüroo LAWIN Lepik & Luhaäär.

Küsimus: Kui töötaja täidab puhkepäeval välislähetuses tööülesandeid, kas on vaja täiendavalt maksta töötajale mingeid tasusid (ületund) ? Kuidas on üldse reguleeritud sellised olukorrad ?

Vastus: Kõik töötunnid, mis ületavad töölepingus kokkulepitud iganädalast tööaega, loetakse ületundideks olenemata sellest, kas neid tehakse oma töökohal või välislähetuses viibides. Eeldus on, et ületundide eest antakse võrdeses ulatuses vaba aega. Sellisel juhul tasustatakse ületunnid nagu tavalised töötunnid. Kui on aga töötajaga kokkulepitud, et ületunnitööd tasustatakse rahas, siis tuleb maksta töötajale ületunnitöötasu ehk 1,5-kordset töötasu.

Milline aeg lähetuses viibitud ajast loetakse lisaks reaalselt töötatud tundidele tööajaks, st kas näiteks teeloleku aeg, hotellis viibimise aeg, lennujaama mineku aeg, vms on ka tööaeg, oleneb poolte kokkuleppest. Üldjuhul kuulub töötasu ja ületunnitasu maksmisele siiski töö tegemise eest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700