16. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötukassa: kergemini saavad tööle lühemat aega tööta olnud inimesed

Põhjuseks, miks pikaajaliste töötute osakaal praegu töötuse languse tingimustes kasvab, on see, et kergemini saavad tööle lühemat aega tööta olnud inimesed, märkis Töötukassa analüüsiosakonna juhataja Anne Lauringson.

"Pikaajaliste töötute osakaal töötutest on kasvanud jõudsalt viimased kaks aastat ning ilmselt jätkab vähehaaval kasvamist veel mõnda aega.  Pikemat aega tööta olnud inimestel võivad tasapisi langeda nii tööotsimise motivatsioon kui aeguda tööoskused, mis teeb ettevaatlikumaks ka tööandja. Seetõttu pakub töötukassa mitmeid meetmeid nagu tööproov, tööpraktika ja palgatoetus, mis peaksid soodustama ka pikemaajaliselt tööta olnute palkamist," kommenteeris Lauringson.

"Nii statistikaameti kui töötukassa statistika alusel saab välja tuua, et absoluutarvult jäi pikaajaliste töötute arvu tipp 2010. aasta esimesse poolde. Aasta teises poolest pikaajaliste töötute arv veidi langes, kuid selle aasta esimeses kvartalis avaldus jälle mõningane tõus,"märkis Lauringson.

 

 

Autor: Lemmi Kann, Anne Oja

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700