Autor: Lemmi Kann • 17. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööinspektsioon pakub tasuta teabepäevi töösuhte lõppemise kohta

Sel nädalal algas osalejate registreerimine töösuhte lõppemist käsitlevatele teabepäevadele, teatas Tööinspektsioon.

Töösuhte lõppemine on miski, mis võib kujuneda keeruliseks nii töötaja kui tööandja jaoks, kui poolte vahel tekivad arusaamatused ja eriarvamused. Tööinspektsiooni tasuta teabepäevade eesmärgiks on selgitada osalejatele töösuhte lõppemisega seonduvaid asjaolusid, õigusi ja kohustusi, millega mõlemal töösuhte osapoolel tuleb arvestada.

„Töölepingu lõppemisega puutub varem või hiljem kokku iga töötaja ja tööandja. Tööleping võib lõppeda siis, kui selles kokku lepitakse või kui töötaja otsustab tööandja juurest lahkuda või kui saabub lepingu tähtaeg. Töölepingu võib üles öelda nii töötaja kui tööandja ja seda erinevatel põhjustel. Töölepingu lõppemiseks on seadus ette näinud erinevaid nõudeid ja neid on kasulik teada, et vältida mõttetuid vaidlusi töövaidluskomisjonis või kohtus. Neist ja paljudest muudest töölepingu lõppemisega seotud õiguslikest küsimustest räägitakse Tööinspektsiooni korraldatavatel teabepäevadel,” kirjeldas Tööinspektsiooni töösuhete osakonna juhataja Niina Siitam teabepäevade sisu.

Tasuta teabepäevad eesti keeles toimuvad Tartus, Pärnus, Viljandis, Jõhvis, Tallinnas, Kuressaares, Kärdlas, Rakveres. Teabepäev vene keeles toimub Narvas. Teabepäevadele on võimalik registreeruda Tööinspektsiooni koduleheküljel www.ti.ee.

Tasub teada

Tööinspektsioon on viinud läbi tasuta teabepäevi töösuhteid ja töökeskkonda puudutavatel teemadel alates 2009. aastast. Lisaks teabepäevadele korraldab Tööinspektsioon ka töökeskkonnaspetsialistidele ja väikeettevõtete esindajatele suunatud koolitusi, mille kohta leiab täpsemat informatsiooni samuti Tööinspektsiooni koduleheküljelt www.ti.ee.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700