Autor: Lemmi Kann • 15. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Müügi- ja paadimaks tõid  Edgar Savisaarele maksumaksja vaenlase tiitli

Maksumaksja vaenlase tiitli pälvis Tallinna volikogu koalitsioon ja linnavalitsus eesotsas linnapea Edgar Savisaarega müügimaksu ja paadimaksu kehtestamise eest Tallinnas.

Eesti Maksumaksjate Liit kuulutas täna välja 2010. aasta maksumaksja sõbra ja vaenlase tiitli saajad.

Maksumaksja vaenlase tiitel otsustati anda Tallinna volikogu koalitsioonile

ja linnavalitsusele eesotsas linnapea Edgar Savisaarega müügimaksu japaadimaksu kehtestamise eest Tallinnas.Müügimaks tõstis kaupade ja teenuste hindu kogu Eestis ning tekitas ettevõtjatele märkimisväärselt lisakulusid ja rakendusprobleeme. Paadimaks kahjustas Tallinna kui merelinna mainet ja näitas halba suhtumist paadiomanikesse."EML tervitab nende maksude kehtetuks tunnistamist riigi tasandil, sest ei müügimaks ega paadimaks ei sobi oma olemuselt kohalikuks maksuks," teatas liit.

Maksumaksja sõbra tiitel otsustati anda Harku Vallavalitsusele ja 14-le

volikogu liikmele ning Jõgeva Vallavalitsusele ja 14-le volikogu liikmele,kes algatasid ja võtsid vastu otsuse vabastada nendes valdades 2011. aastalelanike kodualune maa maamaksust.Selline võimalus kehtib maamaksuseaduses alates 2009. aasta suvest ning need kaks valda rakendasid mainitud maksuvabastust esimesena."EML toetab kodualuse maa maksust vabastamist ning leiab, et maa- ja kinnisvaramaksud on keskaegsed igandid, mis ei peaks koormama Eesti maksusüsteemi. Suurem osa Eesti kinnisvaraomanikke tunnetab maamaksu ääretult ebaõiglase ja ebaotstarbeka maksuna," märgitakse EMLi teates.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700