Autor: Lemmi Kann • 16. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10. jaanuaril kukub maamaksuvabastuse taotlemise tähtaeg

Pensionärid ja represseeritud peavad maamaksuvabastuse saamiseks taotluse esitama hiljemalt 10. jaanuariks 2011.

Maamaksuvabastuse taotlemise avaldused koos pensionitunnistuse või represseeritu tunnistuse koopiaga tuleb esitada Tallinna Linnavaraametile, hiljem esitatud avalduste alusel määratakse maksuvabastus 2012. aastaks. Isikud, kellele eelnevatel aastatel on maamaksuvabastus määratud, uut avaldust esitama ei pea.

Tallinna Linnavolikogu poolt 10. veebruaril 2005 vastu võetud määruse nr 11 “Maamaksuvabastuse taotlemise ja menetlemise kord” alusel on riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel pensioni saavatel isikutel ning okupatsioonirežiimide poolt represseeritud isiku seaduse mõistes represseeritutel ja represseeritutega võrdsustatud isikutel võimalik taotleda maamaksuvabastust.

Maamaksuvabastust saab taotleda Tallinna haldusterritooriumil asuvale elamumaa sihtotstarbega maale, maksuvabastuse taotleja ei tohi maakasutuselt saada rendi- või üüritulu. Pensionärist taotlejale kuuluv elamumaa sihtotstarbega maatükk või selle mõtteline osa peab maksuvabastuse saamiseks olema suurem kui 200 m².

Pensioni saajad vabastatakse maamaksust kuni 700 krooni (44,74 euro) ulatuses aastas ning represseeritud ja represseeritutega võrdsustatud isikud kogu maamaksu summa ulatuses. Kui maksuvabastuse taotlejale kuulub mitu elamumaa sihtotstarbega maatükki, on maksuvabastust võimalik saada ainult ühele neist maatükkidest.

Maksuvabastuse elektrooniline taotlusvorm on saadaval Tallinna Linnavalitsuse koduleheküljel ja paberkandjal vorm teenindusbüroos (Vabaduse väljak 7). Täiendavat infot saab Tallinna Linnavaraameti telefonidel 640 4454 ja 640 4506.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700