Autor: Lemmi Kann • 3. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarbijakaitse: eurohindade avaldamata jätmine toob trahvi

Tarbijakaitse on terve juulikuu vältel teinud tihedat kontrolli, kuidas ettevõtted määrusest tulenevaid hindade kahes vääringus näitamise kohustusi järgivad ning kui esimestel nädalatel piirduti tähelepanujuhtimiste ning hoiatustega, siis kuu teisel poolel said ettevõtted, mis polnud eurohindasid üldse avaldanud, ka trahvi.

Tarbijakaitsemaeti pressiesindaja Kadri Kauki ütles, et hindade kahes vääringus kohustuse vastu eksijate avalikkuse ette toomine ei ole kindlasti tarbijakaitseameti eesmärk omaette, pigem on see tagajärg, mis kaasneb kohustustesse liiga kergekäelise suhtumisega. "Kindlasti pole ükski ettevõte huvitatud negatiivsest reklaamist," märkis Kauksi.

Nii ettevalmistusaeg kui teavitustöö on Kauksi sõnul olnud piisavad ja hindade kahes vääringus avaldamise kohustus olnud jõus juba üle kuu. "Ei saa aktsepteerida põhjendusi, millega viidatakse ebapiisavale ajale või sellele, et määruse jõustumisest poldud teadlikud. Terve juulikuu vältel kontrolliti tihedalt, kuidas ettevõtted määrusest tulenevaid kohustusi järgivad ning kui esimestel nädalatel piirduti tähelepanujuhtimiste ning hoiatustega, siis kuu teisel poolel said ettevõtted, mis polnud eurohindasid üldse avaldanud ka trahvi," ütles Kauksi.

Trahve on juba rakendatud juulikuu teisest poolest alates ning ka edaspidi suhtub tarbijakaitseamet rikkumistesse äärmise tõsidusega ning arvestades rikkumiste iseloomu järgnevad sellele ka sanktsioonid.

Ametist rõhutati, et juulikuised kontrollimised ei ole kindlasti ühe-kuu teema ning tarbijakaitseamet kontrollib nõuete täitmist ka edaspidi ning kindlasti sama intensiivselt.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700