Autor: Rivo Sarapik • 30. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Domeenivõidujooks läks käima

Järgmisel esmaspäeval jõustub uus domeeninimede reeglistik, millega kaovad praegused piirangud ning olemasolevad domeenid tuleb ümber registreerida. Registripidajad võtavad juba vastu avaldusi registreerimiseks.

Ehkki uus kord jõustub järgmisel nädalal, võtavad registripidajad juba taotlusi domeenide registreerimiseks. .ee lõpuga domeen maksab sõltuvalt registripidajast ca 350-370 krooni. Esimene hind kehtib näiteks veebimajutus.ee-l, teine Zone´il.

„Eeltaotluste vastuvõtmise peamine eesmärk on pakkuda inimestele võimalust soovitud domeeninimede registreerimistaotlused juba ette ära täita, et siis 5. juulil läheksid need esimeste hulgas EIS-i protsessimehhanismi,“ selgitas Zone Media tegevjuht Martti Varik. „Kui inimene esitab tellimuse 5. juulil, siis jõuavad tema taoltused sihtasutusse hiljem, sest registreerimisprotsess võtab oma aja ning soovitud domeenid ei pruugi selleks hetkeks enam vabad olla.“

Uue reeglistiku järgi kehtib domeenide registreerimisel reegel "kes ees-see mees" ehk täna vaba oleva domeeni võib registreerida kes iganes soovib. Kellel juba on registreerinud mõni .ee domeeninimi, saab selle uue korra kohaselt ümber registreerida 6 kuu jooksul, mil domeen teistele kättesaamatu.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700