31. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas: kiire "ei" müügimaksule tuleks rahva taskust

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas ütles Äripäevale, et kui riigikogu müügimaksu ja paadimaksu keset aastat keelaks, tuleks sellest saamata jäänud tulu hüvitada riigikassast.

Äripäev küsis Rõivaselt, miks müügimaks tühistatakse alles 1. jaanuarist 2011, mitte aga kiiremini. "Kahjuks ei saa seda teha," ütles poliitik. "Kui riik teeb otsuse, mis vähendab aasta keskel kohaliku omavalitsuse tulu, tuleb see kompenseerida. See tähendaks, et müügimaksust ja paadimaksust kogutav tulu tuleks Tallinna linnale võtta kõigi Eesti elanike taskust."

Rõivas lisas, et müügi- ja paadimaksu kiiremat kaotamist on mitmel korral arutatud, kuid sobivamat lahendust, kui 1. jaanuar 2011 pole leitud. "Kui maks siis kaob, peab Tallinn eelarvet tehes pöörama tähelepanu ka kulupoolele," märkis Rõivas.

Autor: Lemmi Kann, Anne Oja

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700