Autor: Lemmi Kann • 5. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP Käsiraamatute foorum: varaline vastutus

Küsimus: Olin ehete müügiesindaja. Tööandja andis mulle esimesel korral ehted mustas spordikotis ja kahjuks olin nii rumal, et ei lugenud üle, kui palju seal kotis neid ehteid arvuliselt on. Nüüd on 10 tükki kadunud, omanik süüdistab mind varguses ja ähvardab ajalehes artikli avaldada.Õnneks või kahjuks ei ole ma sõlminud varalise vastutuse lepingut.Milline on õige lahendus minu jaoks?

Vastus: Kui tööandja leiab, et olete talle tekitanud kahju, siis peab ta tõendama, et olete oma kohustusi süüliselt rikkunud ja seeläbi kahju tekitanud.

Kas ehted anti Teile üle kirjaliku aktiga, millest oleks nähtunud, kui palju neid oli? Kas tööandja oli kehtestanud reeglid, kuidas peab ehteid hoidma, inventuuri tegema, vms?

Kui akt ja reeglid puuduvad, on tööandjal üsnagi raske tõendada Teile üle antud ehete tegelikku kogust ning väidetavat puudujääki või seda, et olete oma kohustusi rikkunud.

Vastas advokaadibüroo  Lepik & Luhaäär LAWIN

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700