Autor: Lemmi Kann • 6. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP Käsiraamatute foorum: puhkuse ajakava

Küsimus: Millisele TLSi punktile tugineb nõue (kui on selline nõue), et ka varasematest perioodidest tekkinud kasutamata puhkuseosa tuleb kajastada kalendriaasta põhipuhkuse ajakavas? Paljud töötajad just soovivad jätta endale puhkusepäevi reservi.

Vastus: TLS § 69 lg 2 viitab ka kasutamata puhkusele, mis tuleb ajakavasse lisada.

Küsimus: Kas puhkuse ajakava võib koostada lõppjäägiga, st ega kogu kasutamata puhkust (jooksev + eelnevad perioodid) ei pea kalendriaasta jooksul välja võtma?

Vastus: Oluline on arvestada, et puhkuse osas, mis on muutunud sissenõutavaks, on töötajal õigus seda nõuda ja tööandjal õigus nõuda, et töötaja seda kasutaks. Kui poolte kokkuleppel ei kavatseta kogu puhkust (jooksev + eelnevad perioodid) kasutada, siis oleks kõige mõistlikum selline kokkulepe ka fikseerida (mitte ainult tööandja poolt ühepoolselt ajakavaga kehtestada). Puhkust, millele töötajal on õigus, aga mille kasutamise aega ajakavas ei ole, võib töötaja kasutada enda poolt valitud ajal 14päevase etteteatamisega.

Vastas advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700