Autor: Lemmi Kann • 3. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP Käsiraamatute foorum: puhkuse nõudeõigusest

Küsimus: Äripäev avaldas 21. jaanuaril artikli  “Kuidas arvestada puhkust”. Selle lõigus: “Puhkuse teenimine” on aksioomina kõlav väide: “Kalendrikuu annab töötajale puhkuse nõudeõiguse juhul, kui töötaja töösuhe selles kuus on kestnud vähemalt 15 kalendripäeva”.Töötan firmas, kus käesoleva aasta algusest osale töötajatele kehtestati uue töölepinguga 24 tunnine töönädal, s.t. 3 tööpäeva nädalas. Ülaltsiteeritud sätte alusel tekiks puhkuse nõudeõigus nendele töötajatele käesoleval aastal ainult märtsikuu eest, kuna kõikidel teistel kuudel tegelike tööpäevade arvuks kujuneb 12-14.Töölepingu seadust ja Selgitusi töölepingu seaduse juurde uurides ma ülaltoodud sätet ei leidnud. Kas selline säte on seaduslik ja millise seadusandliku aktiga see on kehtestatud?

Vastus: Teie töösuhe kestab ju ikka edasi olenemata sellest, et töönädal on lühendatud. Töösuhte algus algab enamasti lepingu sõlmimisega ja lõppeb enamasti lepingu üles ütlemisega. Seega on Teil puhkuse nõudeõigus ikka olemas. Teie viidatud säte tuleneb aga töölepingu seadusest ja on igati seaduslik.

Vastas: advokaadibüroo  Lepik & Luhaäär LAWIN

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700