9. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

100 suurima maksuvõlglase võlg ulatub üle 1,1 mld

Sada suurimat maksuvõlglast võlgnevad Eesti riigile kokku 1,16 miljardit Eesti kroonini. Suurimatest võlglastest on 30 pankrotis ja vaid kolm maksuvõla ajatanud.

Suurim maksuvõlglane on 1. detsembri seisuga ka varem TOP 100 esimene olnud pankrotistunud kütusemüüja Saltreks OÜ, mis kuulub Oleg Kebenkovile ning mille maksuvõlg ületab 139 miljonit Eesti krooni.

Teisel kohal on samuti pankrotistunud Igor Savekovi firma Onistar AS. Selle alkohoolseid jooke tootnud ja müünud firma võlg jääb küll Saltreksi omast kõvasti maha, kuid ületab siiski 33 miljonit krooni.

Kolmas suurim maksuvõlglane on endiselt tegutsev Raivo Paalale ja Ahto Kiilile kuuluv Rosneft Eesti OÜ, mille maksuvõlg on Onistarist veidi väiksem ehk 32,9 miljonit krooni.

Esikümnesse mahuvad veel Toomas ja Reet Rüütmanni TR Majadele kuuluv Kommest Auto AS (võlgneb riigile 30,5 mioljonit krooni), jäätmete hulgikaubanduse, taara ja pakendite kokkuostuga tegelev Igor Kornejevi Belenga OÜ (22,9 miljonit krooni), Raivo Paala suuromanduses arte da Vinci OÜle kuuluv Gillian OÜ (22,7 miljonit krooni), Sakude AS (20,9 miljonit krooni), Hermes Projektijuhtimine OÜ (20,6 miljonit krooni), Ergomer Ehitus OÜ ja pankrotistunud Q Vara, mille mõlema maksuvõlg on 19,8 miljonit krooni.

Maksuvõla on ajatanud Renet AS (võlgneb riigile 6,3 miljonit krooni), ML Arvutid AS (6,2 miljonit krooni) ja Petr Levini ja Pjotr Sedini Grove Invest OÜ (5,9 miljonit krooni).

Tekstiilitootjatest on taas TOPis Pärnu Linavabrik OÜ 8,1 miljoni kroonise maksuvõlaga, Suva AS 7,8 miljoni kroonise võlaga ja Baltika Groupi kuuluv Baltman OÜ 6,9 miljoni kroonise võlaga.

Selle aasta märtsis võlgnesid sada suurimat maksuvõlglast riigile 1,2 miljardit krooni.

Autor: Lemmi Kann, Kadrin Karner

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700