Autor: Raamatupidaja.ee • 13. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigieelarvesse laekus oktoobri lõpuks 70,8 miljardit krooni

Rahandusministeeriumi andmetel laekus oktoobri lõpuks riigieelarvesse tulusid 70,8 miljardit krooni ehk 78,6 protsenti eelarves ja lisaeelarves planeeritust. Oktoobris laekus sellest 7,3 miljardit krooni.

 

Kümne kuu 70,8 miljardi krooni suurusest kogulaekumisest moodustavad maksutulud 58,6 miljardit ja mittemaksulised tulud 12,2 miljardit krooni. Võrreldes eelmise aasta esimese kümne kuu laekumisega kasvas riigieelarve tulude laekumine 7,6 protsenti. laekus oktoobris 5,9 miljardit krooni. Kokku on maksutulusid laekunud 58,6 miljardit krooni, mis moodustab 79,8 protsenti eelarves ja lisaeelarves planeeritust. Laekumine on kasvanud 6,4 protsenti võrreldes eelmise aasta kümne kuuga. laekus oktoobris 1,4 miljardit krooni ning kümne kuu kogulaekumine moodustab 12,2 miljardit krooni ehk 73,1 protsenti eelarves ja lisaeelarves kavandatust. Võrreldes 2007. aasta esimese kümne kuuga kasvas mittemaksuliste tulude laekumine 14 protsenti. moodustasid oktoobri lõpu seisuga 70,7 miljardit krooni, mis on 74,3 protsenti eelarves ja lisaeelarves planeeritust. Oktoobri lõpu seisuga ületasid riigieelarve tulud kulusid 99,9 miljoni krooni võrra.

 Maksutulusid

 Füüsilise isiku tulumaksu laekus oktoobris 527,8 miljonit krooni, esimese kümne kuuga on kokku laekunud 3,3 miljardit krooni, mis moodustab 80,3 protsenti eelarve ja lisaeelarvega planeeritust.Kohalikele omavalitsustele laekus füüsilise isiku tulumaksu oktoobris 894,7 miljonit krooni. Kokku on kohalikele omavalitsustele laekunud füüsilise isiku tulumaksu sel aastal 9,6 miljardit krooni, mis on 18,1 protsendi võrra rohkem kui möödunud aastal. Käibemaksu laekus oktoobris 1,7 miljardit krooni. Oktoobri lõpu seisuga on kokku laekunud 17,4 miljardit krooni, mis on 76,4 protsenti eelarve ja lisaeelarvega kavandatust. Kümne kuu laekumine on vähenenud 4,2 protsenti võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Endiselt laekub oodatust tunduvalt vähem käibemaksu impordilt. Sotsiaalmaksu laekus oktoobris 2,5 miljardit krooni. Oktoobri lõpuks on laekunud 26 miljardit krooni, mis moodustab 82,5 protsenti eelarves ja lisaeelarves kavandatust. Kümne kuu laekumise kasv kokku on 16,7 protsenti. Sotsiaalmaksu kuise laekumise kasv on aeglustunud 10,2 protsendile seoses palgakasvu aeglustumise ja hõive vähenemisega. Aktsiise laekus oktoobris 779,3 miljonit krooni. Oktoobri lõpu seisuga on laekunud riigieelarvesse kokku 7,4 miljardit krooni, mis moodustab 76 protsenti planeeritust. Mittemaksulisi tulusid

 Suurima osa mittemaksuliste tulude laekumisest moodustavad toetused 6,4 miljardi krooniga, sealhulgas on välisvahendeid laekunud ligikaudu 4,9 miljardit krooni ehk 55,1 protsenti eelarves ja lisaeelarves planeeritust. Lisaks toetustele on kümne esimese kuuga kaupade ja teenuste müügist laekunud 1,5 miljardit krooni. Materiaalsete ja immateriaalsete varade müügi arvelt on laekunud 457 miljonit krooni ning tulusid varadelt on teenitud ligi 2,6 miljardit krooni. Tulusid varadelt laekus oktoobris tavapärasest rohkem seoses Eesti Energia dividendidega. Muude tulude laekumine kokku ulatus kümne kuuga 1,2 miljardi kroonini, millest 520 miljonit krooni laekus saastetasudelt ja 336 miljonit krooni trahvidelt. Eelarve kulud

 Kululiikidest suurima osakaaluga olid esimese kümne kuu jooksul mitmesugused eraldised nagu sotsiaaltoetused ja sihtotstarbelised eraldised kokku 52,8 miljardi krooni ulatuses. Võrreldes möödunud aastaga on nende maht kasvanud 20,7 protsenti. Tegevuskulud ehk personali- ja majandamiskulud moodustasid oktoobri lõpu seisuga 14,2 miljardit krooni. Välistoetuste arvelt on välja makstud 3,2 miljardit krooni ehk 35,4 protsenti planeeritust.

Lisainfo:

Piret Seeman

RahandusministeeriumAvalike suhete osakondTel. 611 3035Mobiil: 524 4244e-post: [email protected]

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700