Autor: Raamatupidaja.ee • 18. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülevaade RP. 2007 artiklitest teemade kaupa

KUTSEOSKUSED• Raamatupidaja vastutus. Olavi Jänes (RP. 11)• Kutsestandardite ajaloost Eestis. Margus Tinits (RP. 14)• Raamatupidajate kutseeksamitest. Jaan Alver (RP. 14)• Raamatupidaja töö uue kutsestandardi keskmes. Mihkel Murre (RP. 15)• Marilin Hein suure kinnisvaraettevõtte raamatupidamisest. Margo Pajuste (RP. 18)• Raha ajaväärtus (RP. 11)• Finantsauditi ettevalmistamine avaliku sektori asutuses. Siiri Antsmäe (RP. 11)• Ettevõtte usaldusväärsus peegeldub ka aastaaruandes. Andrus Treier (RP. 12)• RTJ 2 Nõuded informatsiooni esitlusviisile raamatupidamise aastaaruandes. (RP. 12)• RTJ 3 Finantsinstrumendid. (RP. 12)• Olulised hetked 2006. majandusaasta aruande koostamisel. Toomas Villems (RP. 12)• Omakapitali muutuste aruanne. Tiina Maalinn (RP. 12)• Omakapitali mõjutavad majandustehingud. Juta Tikk (RP. 13)• Raamatupidamislikud hinnangud. Toomas Villems (RP. 13)• RTJ 14 Mittetulundusühingud ja sihtasutused. (RP. 13)• Ettevõtte majandusanalüüs. Arno Kaseniit (RP. 14)• Rahandus-ettevõtte „verevarustus”. Arno Kaseniit (RP. 15)• Lühiajaliste finantsinvesteeringute kajastamine ja arvestus. Juta Tikk (RP. 16)• Põhivara väärtuse test ja allahindlus. Siiri Antsmäe (RP. 18)• Finantsaruandluse Lipulaev 2007: tänavu parem kui mullu. Margo Pajuste intervjuu Marju Põldniiduga (RP. 19)• Tallinna Börs (RP. 19)• Aasta 2006 aruannetes (RP. 19)• Käes on majandusaasta (elektroonilise) aruande esitamise aeg. Piret Meelind (RP. 15)• Varade ja varude mahakandmine (RP. 19)

Raamatupidamisaruannete tõlked

• Raamatupidamisaruanded inglise keeles. (RP. 13)• Raamatupidamisaruanded saksa keeles. (RP. 14)• Raamatupidamisaruanded vene keeles. (RP. 15)• Raamatupidamisaruanded soome keeles. (RP. 16)• Raamatupidamisaruanded läti keeles. (RP. 17)• Raamatupidamisaruanded leedu keeles (RP. 18)

SEADUSED

• Tööandja tõend töötukassale on lihtsam.Heli Noorkõiv (RP. 11)• Kes saavad tulevikus riiklikku pensioni? Elve Tonts (RP. 11)• Lisaraha pensioniks- loomulikult! Indrek Holst (RP. 11)• Käibemaksuseaduse muudatustest. Kadri Kukk (RP. 11)• Töölepingud lonkavad mõnes firmas kahte jalga korraga.Tõnu Vare (RP. 13)• Tootmishädavajadus ja tööseisak. Heli Raidve (RP. 15)• Ületunnitööst, puhkepäevast ja riigipühast.Heli Raidve (RP. 16)• Muudatused füüsilise isiku investeerimistulumaksustamises. Margus Täht (RP. 18)• Seotud isikute vaheliste tehingute asjaolude dokumenteerimine.Margit Aav (RP. 18)• Maksuhalduri eelotsus aitab maandada maksumaksja maksuriske(RP. 19)• Praktilisi juhtnööre töötajate konfidentsiaalsus-kohustuse jakonkurentsikeelu rakendamisel (RP. 19)• Tööaja arvestus. Luule Käis (RP. 12)• Kuidas eristada töösuhteid reguleerivaid lepinguidüksteisest? Olavi Jänes (RP. 17)• Mitu töölepingut võib sõlmida ühe tööandjaga?Tiia E. Tammeleht (RP. 17)• Ametijuhend – bürokraatlik dokument või juhtimiseabivahend? Millest alustada ametijuhendite koostamisel?Riina       Rohelaan (RP. 17)• Töölähetused ja tööjõurent. Virve Aru (RP. 18)• Ehitajate tööaja summeerimine. Heli Raidve (RP. 18)MAKSUD• Kütuseaktsiis. Näiteid aktsiisideklaratsiooni täitmisest.Peeter-Tanel Orro (RP. 11)• Maksuamet annab teada! Liis Plakk (RP. 11)• Muudatused alates jaanuarist 2007 (RP. 11)• Maksustrateegia 2007–2011. Lemmi Oro (RP. 12)• Residendist FI 2006. aasta tulu deklareerimine.Liis Plakk (RP. 12)• Välisriigi tulude maksustamine. Merje Roomet (RP. 12)• INF 1. Dividendide ja muude kasumieraldiste saajatedeklaratsiooni täitmise põhimõtted. Ester Brückel (RP. 13)Kõik  oluline siirdehindade maksustamisest jadokumenteerimisest. Ivo Vanasaun (RP. 14)• Vormi TSD küsimustik siirdehindase kohta.Merje Roomet (RP. 14)• INF 9. Kingituste ja annetuste ning muude tuludekasutamine. Terje Ludvi (RP. 15)• INF 13. Aktsionäridele ja osanikele tehtud väljamaksed.Ester Brückel (RP. 16)• Kuidas sätestada töölepingus palgatingimusi? (RP. 17)• Täiendav lapsepuhkus ja selle tasustamine. Katrin Leinola (RP. 17)• Töölepingutest ja palga maksmisest ehitussektoris.Tiia E. Tammeleht (RP. 18)• Käibemaksuseadusest ehituses. Lea Kruus (RP. 18)• Mahaarvatud sisendkäibemaksu korrigeerimine kinnisasjakasutamisel maksuvaba käibe tarbeks. Lea Kruus (RP. 18)• Mida silmas pidada kinnisasjade käibemaksustamisel?Aiki Kuldkepp (RP. 18)• Laenude maksustamises. Gaili Kuusk (RP. 19)

ELUKUTSE

• Minu palgatõus on eluküsimus! Ruth Ivask (RP. 11)• 21. sajandi karjäär. Kulla Naaber (RP. 11)• John Hollandi kutsehuvide küsimustik (RP. 11)• Raamatupidamine muutuste tuules. Margus Tinits (RP. 11)• Õnnistatud raamatupidajaks. Päevik. (RP. 11–16)• Argos Kracht väärtustab töötajate otsustamisvabadust. (RP. 12)• Kuidas suhtlete? Kulla Naaber (RP. 13)• Psühhiaater Jüri Liivamägi: „Tööst on vaja tunda rõõmu”.Aive Antson (RP. 14)• Blogivad raamatupidajad. Maria Kupinskaja (RP. 14)• Ka raamatupidamine võib olla sild Eesti ja Soome vahel.Aive Antson (RP. 15)• Läbipõlemise hoiatav tuli.Signe Kõivu intervjuu Mart Jürisooga (RP. 16)• Puhkuste planeerimine käib koostöös. Aive Antson (RP. 16)• Väiksema firma raamatupidaja on sageli ka personalijuht.Margo Pajuste (RP. 17)• Puhkus küll, aga teistmoodi. Maria Kupinskaja (RP. 17)• Kirjutage, et lõhki ei läheks. Kati Murutar (RP. 17)• Töö suures rahvusvahelises kontsernis: „Täiesti teinemaailm”. Margo Pajuste intervjuu Anu Marjamägiga (RP. 18)• Raamatupidajad meie keskelt. Meelike Tammemägi (RP. 18)• Multifunktsionaalne pearaamatupidaja Tiia Pärn.Meelike Tammemägi (RP. 19)

FIE

• FIE – ettevõtlusvorm. Klaarika Johanson (RP. 11)• FIE ja maksud. Klaarika Johanson (RP. 12,13)• Olavi Kärsna leiab, et FIE-l on vaja tugevat närvikava (RP. 13)• FIE raamatupidamine algab arusaamisest (RP. 13)• FIE on nüüd hõlmatud tööinspektsiooni järelvalvega.Tõnu Vare (RP. 17)

NÕUANNE

• Läbisime tervisekontrolli. Helje Kõuts (RP. 11)• PROFIT MAXI – kõige kasutajasõbralikum raamatupidamisprogrammEestis. (RP. 12)• Sularahaga ümberkäimine nõuab tähelepanelikkust.Janno Toots (RP. 13)• eAruanne – maksebilansistatistika aruannete esitamise portaal.Jaanus Kroon (RP. 14)• Terviklik varukoopialahendus Osiris Backup. (RP. 15)• Eelarvestamine võib olla imelihtne. Alvar Suisalu (RP. 16)• Statistikaaruannete esitamisel võidab populaarsust eSTAT.Aira Veelma (RP. 16)• Kuidas teil konkurentidega võrreldes läheb? Siim Raie (RP. 16)• Hea võimalus ettevõtte andmebaasi pidamiseks.Teet Rist (RP. 17)• Riskijuhtimine – kellel ja milleks? Krisi Pungas (RP. 17)• Microsoft Access – kasutamata võimalus. Heiki Koov (RP. 18)• Kontoris tervislikult söönuks (RP. 19)KONVERENTS• Kas Eesti majandus on jätkusuutlikum kui Soome ja Rootsimajandus enne kinnisvara krahhi? Leena Mörttinen (RP. 14)• Eesti ettevõtete efektiivsustegurid.Kärt Blumbergi intervjuu Toomas Haldmaga (RP. 15)• Eesti ühiskond on muutuses – kuidas muutub ettevõtete rollühiskonnas? Artur Taevere (RP. 16)• Töö ja kodu tasakaal Ingeborg Baustad (RP. 19)• Palk – tööandjale kulu, töötajale tema hind? Milvi Tepp (RP. 19)

KONVERENTS

• Kas Eesti majandus on jätkusuutlikum kui Soome ja Rootsi majandus enne kinnisvara krahhi? Leena Mörttinen (RP. 14)• Eesti ettevõtete efektiivsustegurid. Kärt Blumbergi intervjuu Toomas Haldmaga (RP. 15)• Eesti ühiskond on muutuses – kuidas muutub ettevõtete roll ühiskonnas? Artur Taevere (RP. 16)• Töö ja kodu tasakaal Ingeborg Baustad (RP. 19)• Palk – tööandjale kulu, töötajale tema hind? Milvi Tepp (RP. 19)

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700