Autor: Hando Sinisalu • 14. aprill 2023

Lenno Uusküla: maksutõusuga saab riik rohkem raha ka OÜtajatelt

Tarbimise maksustamine on ühtlane kõigile, mistõttu on käibemaksu tõstmisega võimalik koguda makse ka seaduslikelt ja ebaseaduslikelt OÜtajatelt, kes sotsiaalmaksu ei maksa, rääkis Luminori panga peaökonomist Lenno Uusküla.
Luminori peaökonomist Lenno Uusküla
Foto: Liis Treimann

Uusküla ütles, et sotsiaalmaksu ongi raske koguda, seega ettevõtete dividendilt tulumaksuerisuse ärakaotamine on selles suunas õige samm. Samas finantseeritakse neilt maksudelt saadud tulubaasiga erinevaid valdkondi.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700