Autor: Eliisa Matsalu • 4. aprill 2022

Audiitori kehv töö viis lõpuks firmaomanike arreteerimiseni

Eestis tegutses ettevõte, millel oli paberi peal varasid sama palju kui Eesti Energial – uhked kaks miljardit eurot. Ainult et see ei vastanud tõele. Ettevõtte omanikud peeti tänavu jaanuaris Itaalias kinni.
Foto: AP/Scanpix
Itaallased Antonio Sedino ja tema abikaasa Elisa Christhal Zanarotto peeti käesoleva aasta alguses oma kodumaal kinni, sest nad petsid inimestelt välja miljoneid eurosid. Selles loos mängib suurt rolli Eesti audiitor Krista Vainola, kellelt võeti tänavu tegevusluba.

Nimelt kiitis Vainola heaks itaallaste ettevõtte Ixellion OÜ majandusaruanded, mis poleks pidanud iial rohelist tuld nägema. Eestisse registreeritud ettevõte puhus oma varad paberil ulmeliselt kõrgeks, tegelikkuses firmal varad puudusid.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700