Autor: Gregor Alaküla • 2. märts 2022

Levinumad viisid, kuidas ettevõtted riigihangetega susserdavad

Subjektiivsed hindamiskriteeriumid pole riigihangete puhul keelatud, kuid keelatud on hindamiskriteeriumite kuritarvitamine, rääkis vandeadvokaat Sandor Elias saates “Triniti eetris”, ning tõi näiteid, kuidas on riigihangetel subjektiivsust kuritarvitatud.

Räägime riigihangetel osalemisest ettevõtja pilgu läbi ja keskendume sellele, millele tähelepanu pöörata, et hange ei ebaõnnestuks. Lisaks tuleb jutuks see, mida ettevõtjad hangetel enim kardavad, mis võib juhtuda hanketingimuste ning tähtaegade muutmisel ning milliseid kirjapandud reegleid paljud hangetel osalejad tegelikkuses ei tea. Vestlusest kooruvad välja näited, kuidas ettevõtjad on riigihangetel ebatäpsusi ning subjektiivet hindamist kuritarvitanud.

Oma riigihangetel osalemise kogemusest räägib koolitoitlustust pakkuva ettevõtte Baltic Restaurants Estonia tegevjuht Aaro Lode ja Triniti vandeadvokaat Sandor Elias. Saadet juhib Gregor Alaküla.

Kuula saadet siit:
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700