Autor: Jana Saarkoppel • 30. mai 2023

SUUR LUGU: audiitor osutab tõrvatilkadele Tallinna börsi meepotis, kuid võib ka ise tõrvatilgaks osutuda

Avalikkuselt vahendeid kaasavad ettevõtted peaksid endale valima kvaliteetsed auditibürood, kinnitab Tallinna börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjoni liige Kristel Kivinurm-Priisalm.
Merko Ehitus kinnitas oma mai alguses toimunud aktsionäride koosolekul 2023. kuni 2025. aasta majandusaastateks audiitorühinguks PricewaterhouseCoopersi. Esiplaanil paremal Merko Ehituse nõukogu liige Indrek Neivelt, kes valiti samal koosolekul nõukogu liikmeks kuni 2026. aastani.
Foto: Liis Treimann

Tallinna börsil noteeritud ettevõtetele annab kvaliteedimärgise audiitor. Täna nähakse probleeme mitmel rindel, näiteks Nordeconi majandusaasta aruandest vaatab vastu märkus, mis jätab õhku võimaluse, et üks Nordeconi bilansis kajastatud nõuetest on liiga optimistlikult hinnastatud. Samas võib kahtlane audiitor ka ise ettevõttele varju heita.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700