Autor: Piret Jesse • 6. mai 2024

Advokaadid: mis saab maksudest äriühingu kustutamisel?

Ei maksa arvata, et ettevõte pääseb maksude tasumisest, kui jätab aruanded esitamata ja loodab, et äriregister ettevõtte registrist kustutab. Aruanded tuleb esitada õigeaegselt ja maksud ära maksta, kinnitavad advokaadibüroo Sorainen partnerid Kaido Künnapas ja Piret Jesse.
„Kui ühingu maksud on jäänud maksmata maksukuriteo toimepanemise tõttu, saab ühingu maksukohustust laiendada ka teistele kuriteo toimepanijatele. Tavapäraselt on nendeks juhatuse liige, osanik või keegi muu,” kirjutavad advokaadibüroo Soraineni partnerid Kaido Künnapas ja Piret Jesse.
Foto: kollaaž/erakogu

Kevad on suurpuhastuse aeg ka äriregistris. Vaatamata sellele, et aruannete auditeerimine on muutunud järjest ajakulukamaks, tõstis seadusandja eelmise aasta veebruaris kiirusepiirangut, millega sai registripidaja võimaluse äriregistrist kustutada ühingud, kes vilistavad aruannete esitamisele.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700