Autor: Tõnu Mertsina • 10. august 2022

Tõnu Mertsina: ekspordi väljavaade on kiiresti halvenemas

Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina
Foto: Andras Kralla
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.

Kaupade ekspordi kasv rahalises väärtuses oli juunis küll jätkuvalt tugev – Eesti päritolu kaupade eksport suurenes aastases võrdluses 21% ja koos reekspordiga 27% –, kuid selle taga oli peamiselt kiire ekspordihindade tõus. Kui ekspordi käibest jätta välja hinnakasv, siis esialgsete arvestuste järgi Eesti päritolu ekspordi maht juunis vähenes. Samuti vähenes Eesti päritolu kaupade ekspordi maht selle aasta esimesel poolaastal: esimeses kvartalis suurenes, kuid teises vähenes.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700