Autor: Külli Reino, raamatupidaja.ee toimetaja- projektijuht • 22. märts 2024

Raamatupidamise Praktik, märts 2024

OÜ-tamise poolt ja vastu

Rahandusministeerium andis äsja teada, et OÜ juriidilise vormi kasutamise süsteemis on plaanis lüüa kord majja. Tõsi, see plaan pole uus, kuid kas seekord riigi lähenemine muutub? OÜ ehk osaühingu vormil on ilmselgeid eeliseid, mida mõni ettevõtja on vahel valmis paraku kuritarvitama. Muu hulgas siis, kui töötasude ja sellega seotud maksude asemel maksab ettevõte dividende, mis on maksustamise seisukohast ettevõttele oluliselt tulusam. Nii on tehtud aastakümneid ja rahvakeeli on selle nähtuse nimeks OÜ-tamine.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700