Autor: Finantsuudised.ee • 1. juuli 2024

Kes sepitsevad maksudest kõrvalehiilimist? “Nende märkide pealt võtaks koer jälje üles”

TalTechi majandusanalüüsi värske magister Alice Mikk uuris näitajaid, mis ennustavad tööjõumaksudest kõrvale hiilimist. Mis selgus?
TalTechi majandusanalüüsi magister ja statistikaameti juhtivanalüütik Alice Mikk
Foto: erakogu

„Minu magistritöö tulemused viitavad sellele, et väiksema töötajate arvuga ettevõtted hoiduvad suurema tõenäosusega palgamaksudest kõrvale ning eelkõige on see levinud ühemehefirmades. Sektorite järgi hoidutakse tööjõumaksudest kõige rohkem ehitussektoris,“ avaldas Alice Mikk, kes töötab statistikaameti makromajanduse statistika osakonnas juhtivanalüütikuna.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700