Autorid: Gaily Kuusik, Kristel Tiits • 9. aprill 2024

Raamatupidamise praktikud: toimivaid ettevõtteid ei peaks äriregistrist kustutama

Äriregister võimaldas aastaid tegutseda nii, et majandusnäitajate avalikustamine oli justkui vabatahtlik, kuid eelmisel aastal tuli järsk kannapööre.
Grant Thornton Balticu raamatupidamise osakonna juht Gaily Kuusik (vasakul) ja õigusnõustamise valdkonna juht Kristel Tiits.
Foto: Grant Thornton Baltic

Äriregistri seaduse jõustumisega anti registripidajale suuremad õigused ettevõtjale trahvi määramisel ja/või registrist kustutamisel, juhul kui ettevõtja ei esitanud majandusaasta aruannet tähtajaks. Eesmärk oli ettevõtjate distsiplineerimine ja majanduskeskkonna usaldusväärsuse parandamine.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700