Autor: Külli Külm-Kivistik • 26. märts 2024

Raamatupidajate olulised vead maksudeklaratsioonide täitmisel

Artiklis juhib autor eelkõige tähelepanu enam levinud probleemidele deklaratsioonide esitamisel ning lisaks annab ka soovitusi TSD deklaratsioonide esitamiseks.
MTA tulu- ja sotsiaalmaksu kohustuse täitmise teenuse juht Külli Külm-Kivistik

Tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsiooni (edaspidi TSD) maksustamisperiood on kalendrikuu ja maksustavate tehingute andmed esitatakse kassapõhiselt väljamaksetele või kulude tegemisele järgneva kuu 10. kuupäevaks. Samuti tuleb TSD deklaratsioon esitada maksukohustust mõjutavate asjaolude kohta (TuMS § 50 ja 53), kui need tekkisid kalendrikuus.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700