Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 10. jaanuar 2024

Maksugurmaanidele | Tõnis Elling: hasartmängu ja sellega seotud teenuse käibemaksuvabastus

Käibemaksuseaduses on hasartmängude käibemaksuvabastus sätestatud § 16 lõike 2 punktis 7, mille alusel on maksuvaba käive loteriipilet ja hasartmängu korraldamine, välja arvatud kaubandusliku loterii korraldamine, ning sellise osavusmängu korraldamine, mille ainus võimalik võit on võimalus uuesti osaleda samas mängus.
Maksunõustaja Tõnis Elling

Hasartmängude, sh loteriide korraldamine on reguleeritud hasartmänguseaduses. Kuuenda direktiivi artikli 13 B osa punkti f kohaselt vabastavad liikmesriigid käibemaksust: „kihlveod, loteriid jm hasartmängud vastavalt iga liikmesriigi kehtestatud tingimustele ja piirangutele”. Sama säte on käibemaksudirektiivi 112/2006 artikkel 135 lg 1 p i.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700