Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 9. jaanuar 2024

Maret Güldenkoh: ettevõtjal on kohustus kuritegevuse tunnustega tehingutest teada anda

Selles artiklis vaatame põhjalikult sisse teemasse, kes ja millal peab sularahatehingutest või muudest n-ö kahtlastest tehingutest teavitama Rahapesu Andmebürood.
Sisekaitseakadeemia finantskolledži maksuarvestuse õppejõud Maret Güldenkoh
Foto: Raul Mee

Selle artikli kirjutamise idee tekkis Raamatupidamise Praktiku ajakirja lugeja küsimusest: „Äriühingul on kassajääk paisunud aasta jooksul küllaltki suureks. Tehinguteks on olnud raha liikumine pangast kassasse, sularahamüüki ei tehta. Kas teenust pakkuv raamatupidaja sellisel juhul kohustatud täpsustama tehingu(te) tagamaad ja eesmärki? Kas ta peab teavitama suurest (üle 32 000 euro) kassajäägist Rahapesu Andmebürood või mõnda muud ametiasutust?”

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700