Autor: Raamatupidaja.ee • 13. november 2023

Raamatupidamisbüroo sattus lunavara rünnakusse

Oktoobrikuu küberruumi ülevaatest selgub, et Eesti asutusi ja ettevõtteid tabas mitu ummistusrünnete lainet, taas esines ka laialdase mõjuga teenusekatkestusi ja raamatupidamisettevõtet kasutati ära lunavararünnakus.
Foto: pexels

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) intsidentide lahendamise osakond (CERT-EE) registreeris kuu jooksul 337 mõjuga juhtumit. Neist suurema osa moodustasid tavapäraselt õngitsuslehed, mida avastati 178. Automaatseire käigus leiti ka 1282 pahavaraga nakatunud seadet, millest teavitati sidevõrkude omanikke. Mõlemad näitajad olid viimase poole aasta kõrgeimal tasemel.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700