Autor: Raamatupidaja.ee • 1. november 2023

Seadused muutuvad 1. novembrist ja trahvid andmekaitse nõuete rikkumise eest terendavad päriselt

1. novembrist jõustuvad seadusemuudatused teevad trahvimise andmekaitse nõuete rikkumise eest oluliselt lihtsamaks. Kusjuures trahve saab määrata ka olenemata sellest, kas konkreetsel isikul ettevõttes oli kohustus tegutseda.
Eesti iduettevõtte GDPR Register juht Krete Paal

Isikuandmete kaitsele keskendunud Eesti iduettevõtte GDPR Register juht Krete Paal sõnas, et andmekaitse üldmääruse (GDPR) trahve ei ole Eestis siiani suudetud rakendada väärteomenetluse eripärade tõttu. “See lubas ettevõtetel ja riigiasutustel andmekaitsega seotud otsuseid edasi lükata kulude ja riskide ebaproportsionaalse suhte tõttu. Kaotajaks on paraku jäänud inimesed, kelle privaatsust andmekaitse üldmäärus kaitseb,” sõnas Paal.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700