Autor: Raamatupidaja.ee • 19. oktoober 2023

Luminor: intressimäärad võivad järgmise aasta teises pooles kiiresti langeda

Luminori peaökonomisti Lenno Uusküla sõnul võib Euroopa Keskpank juba järgmise aasta esimeses pooles intressimäära järk-järgult langetada.
Luminori peaökonomist Lenno Uusküla
Foto: Liis Treimann

Luminori sügisese majandusprognoosi kohaselt võiks euroala majandustsükli arengud, mida rõhutavad praegu just pehmete näitajate halvenemine, õigustada Euroopa Keskpanga poolt intressimäära langetamist isegi juba 2023. aasta lõpus. „Samas oleme seisukohal, et Euroopa Keskpank ei muuda nii kiiresti oma meelt. Osaliselt on see tingitud institutsionaalsest prestiižist: poliitika kiire muutmine võib tunduda peataolekuna,“ nentis Luminori peaökonomist Lenno Uusküla. „Samuti tunnevad range rahapoliitika pooldajad, et nende seisukohti on pikka aega eiratud. Muidugi on olemas ka oht, et inflatsioonivastase võitluse liiga varajase lõpetamise tagajärjed võivad hiljem kalliks maksma minna.“

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700