Autor: Raamatupidaja.ee • 16. oktoober 2023

Riik tahab kaotada paberarve kohustust

Majandus- ja infotehnoloogiaminister saatis kooskõlastusele ettepaneku loobuda kohustusest esitada paberarveid ja paberil ostukviitungeid.
Teatud tingimustel võiksid kaupmehed saada õiguse loobuda kohustusest väljastada ostukviitungit, leiab majandusministeerium
Foto: Andras Kralla

Värskelt kooskõlastusele saadetud tarbijakaitseseaduse muutmise väljatöötamiskavatsuses on kavas lubada kauplejatel edaspidi loobuda paberil ostukviitungite esitamisest, kui ostu sooritamisel kasutatakse kliendikaarti, millega saab ostuajaloo tagantjärgi välja võtta, selgub pressiteatest. Teise muudatusena on plaanis anda kauplejatele õigus loobuda paberarve saatmisest posti teel siis, kui tarbija vormistab e-arve, kuid ei teavita kauplejat, et ta enam ei soovi paberarvet.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700