Autor: Raamatupidaja.ee • 13. oktoober 2023

Rahandusminister vastab: maksuküüru kaotamine ja maksutõusud

Arupärimises rahandusministrile viitavad riigikogu liikmed, et maksuküüru kaotamisest ja tulumaksuvabastuse tõusust 1200-eurose ja väiksema palga saajad ja pensionärid suurt ei võida. Samas sissetulekud ka vähenevad käibemaksu, tulumaksu ja aktsiiside tõusu, automaksu, ostukorvi kallinemise ning vähenevate peretoetuste tõttu.
Rahandusminister Mart Võrklaev
Foto: Andras Kralla

Rahandusminister nentis, et raha riigieelarvesse tuleb maksutulust ning riiki ei saa üleval pidada vaid makse alandades ja toetusi makstes. „Maksuküüru kaotamisega tööjõumaksud langevad, inimesed saavad rohkem raha kätte,“ sõnas Võrklaev ning lisas, et tulumaksuvabastuse, toimetulekutoetuste ja pensionide tõstmisega jääb väiksema sissetulekuga inimestele rohkem raha kätte. „Aga kuskilt peab riigile maksutulu tulema.“

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700