Autor: Raamatupidaja.ee • 30. august 2023

1. septembril jõustuvad äriregistri seaduse ja äriseadustiku muudatused

Alates 1. septembrist 2023 muudetakse osaühingute osanike andmed äriregistri registrikaardi andmeteks ja osanike nimekirja hakatakse pidama äriregistris. Mida see ettevõtjatele tähendab?
Foto: Pixabay

Kehtiva õiguse kohaselt peab osanike nimekirja osaühingu juhatus. Alates 2023. aasta 1. septembrist hakkab osanike nimekirja üldjuhul pidama äriregister (äriseadustiku § 182). See tähendab, et osanike nimekirja kantud andmed saavad äriregistri kande staatuse, sellega kaasneb andmete avalik usaldatavus ning neile andmetele tuginev osaühingu osa heauskne omandamine on edaspidi võimalik.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700