Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 1. august 2023

Maksugurmaanidele | Kindlustusega kaudselt seotud teenuste käibemaks

Euroopa Kohus jõudis seisukohale, et kindlustusega kaudselt seotud teenused on samuti käibemaksuvabad.
Maksunõustaja Tõnis Elling käsitleb kindlustusega kaudselt seotud teenuste käibemaksuvaidlust.
Foto: Raul Mee

Käibemaksuseaduse (KMS) § 16 lõike 2 punkti 1 alusel on kindlustusteenus maksuvaba käive, sealhulgas edasikindlustus- ja kindlustusvahendusteenus. Käibemaksudirektiivi artikli 135 lõike 1 punktis a sõnastatakse seda maksuvabastust veidi laiemalt.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700