Autor: Marge Aasalaid • 17. juuli 2023

Leho Laur majanduskuritegudest: valgekraelisus tungib kuritegevusse

Majanduskuritegevuse uurimisel on näha, et kuritegelik maailm siseneb üha enam ettevõtlusesse, kuid silma tuleb peal hoida ka ettevõtjatel, kes kompavad seaduse piire. Nii on uurijate pilk pööratud näiteks rohetoetuste kasutamisele ja ettevõtete pankrottidele.
Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo juht Leho Laur
Foto: Liis Treimann

Europoli korraldatud SOCTA 2021. aasta uuringust selgub, et 80 protsenti Euroopa liidus tegutsevatest kuritegelikest ühendustest on seotud ka majandustegevusega ehk need on ettevõtted, kes püüavad oma kuritegelikku tegevust läbi ettevõtluse varjata või ettevõtluse kaudu kuritegelikul teel teenitud raha legaliseerida.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700