Autor: Äripäev • 12. juuni 2023

Valitsus lõi maksuotsused lukku: tõuseb hotellide ja ajakirjanduse käibemaks

Majutuse käibemaksumäär tõuseb 2025. aastast 9-lt 13 protsendile. Ajakirjandusele kehtiv käibemaksumäär tõuseb aga 5-lt 9 protsendile.
Koalitsioonilepingus taheti tõsta majutusasutuste käibemaksu 22 protsendile, kuid nüüd tõsteti see 13 protsendile
Foto: Andras Kralla

Alates 2025. aastast tõstetakse füüsilise isiku ja äriühingu tulumaksumäära 20-lt 22 protsendile. Lisaks kaotatakse eelnõuga soodusmäär 14% äriühingute regulaarselt jaotatavalt kasumilt ja sellega seoses ka füüsilisele isikule makstud dividendilt kinnipeetav 7protsendiline tulumaks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700