Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledži lektor • 29. mai 2023

Asjatundja selgitab: tehingu majandusliku sisu tõlgendamine ja selle olulisus raamatupidamises

Tehingute majandusliku sisu kohta leiame alatihti erinevaid tõlgendusi, sest ühtne mõiste puudub. Neid tõlgendusi leidub muu hulgas ka kohtulahendites, kinnitab maksuarvestuse õppejõud Maret Güldenkoh.
Sisekaitseakadeemia finantskolledži maksuarvestuse õppejõud Maret Güldenkoh selgitab tehingu majandusliku sisu tähendust.
Foto: Meeli Küttim

Raamatupidamise seaduses on majandustehingu mõiste lahti selgitatud, kuid tehingu majandusliku sisu kohta on alatihti erinevaid tõlgendusi ning ühene mõiste puudub. Viimase kohta leiame tõlgendusi näiteks kohtulahenditest. Tõlgendatud on näiteks maksuarvestusest tulenevalt näiliku või varjatud tehingu majandusliku sisu olulisust.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700