Autor: Uljana Feldman • 23. mai 2023

Äriseadustiku muudatus| Osakapitali miinimumnõude näilikud rõõmud ja praktilised mured

Äriseadustiku muudatusega on osaühingu asutajatele antud justkui suurem vabadus ja osakapitali määramisel suuremad võimalused tegeliku kapitalivajaduse hindamiseks. Tegelikult toob muudatus ettevõtjate jaoks esile murekohad, mille lahendamine peab saama alguse osaühingu asutamisest ja osakapitali suurus peaks olema hoolikalt läbi mõeldud.
Grant Thornton Baltic OÜ juhtiv õigusnõustaja Uljana Feldman
Foto: Egert Kamenik

1. veebruaril 2023 hakkas kehtima uus äriregistri seadus ning jõustusid olulised muudatused äriseadustikus ja muudes ühingute tegevust reguleerivates seadustes. Muu hulgas puudutavad muudatused ka netovara nõuet, mis on seotud omakorda ühe suurema muudatusega, millega kaotati osaühingu minimaalse osakapitali nõue.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700