Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 28. märts 2023

Maksugurmaanidele | Käibemaksu korrigeerimine, kui kindlustusandja hüvitab laekumata nõude

Maksuekspert Tõnis Elling tutvustab Euroopa Kohtu kaasust, kus kohtult küsiti seisukohta, kas kindlustusandja saab sellises olukorras riigilt käibemaksu tagasi küsida, kui ta ise ei ole seda tasunud.
Ernst ja Youngi juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Raul Mee

Direktiivi artiklis 90 lg 1 on sätestatud, et tühistamise, taganemise, ülesütlemise või osalise või täieliku mittetasumise korral või juhul, kui hinda alandatakse pärast tarne toimumist, vähendatakse maksustatavat väärtust sellele vastavalt ning liikmesriikide poolt kindlaksmääratud tingimustel.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700