Autor: Raamatupidaja.ee • 16. märts 2023

KKK: töötaja abikaasalt ettevõttele auto rentimine

KPMG Baltics spetsialistid selgitavad, kuidas toimida õigesti ja kas peab jälgima turuhida, kui ettevõte rendib töötaja abikaasalt auto ning töötaja on juba tehnilises passis kasutajana kirjas.
Toyota Mirai vesinikul töötav auto. Tallinn (EST). Foto: Andras Kralla, Äripäev/Scanpix Baltics
Foto: Andras Kralla

Lugeja küsib: kui ettevõte rendib töötaja abikaasalt auto ettevõttele lepingu alusel, kas siis peaks olema dokumnteeritud ka turuhind ja selle alusel leitud rendi kuumakse (rendisummast peab ettevõte kinni tm, see osa selge)? Ettevõte hakkab maksma autolt ka erisoodustust, st autot ei kasutata ainult töösõitudeks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700